Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Kultfilmen Tron blir spel – igen

Publicerad: 19 Februari 2009, 14:07

När Disney släpper uppföljaren till kultfilmen Tron passar man på att samtidigt lansera ett dataspel. Vågar vi kanske hoppas på rafflande dueller på blixtsnabba light cycles-farkoster ännu en gång?


Kultfilmen Tron från 1982 handlar om en hacker (spelad av Jeff Bridges) som fångas inuti i en dator och tvingas utkämpa digitala gladiatorstrider på liv och död, bland annat med hjälp av ett fordon som kallas ”light cycles”.

Nu jobbar Disney på en uppföljare till filmen – med planerad premiär 2011 – och givetvis kommer den att åtföljas av ett datorspel som tillverkas av Disney Interactive.

Det är dock inte första gången Tron överförs till spelvärlden. Redan 1982 fanns arkadspelet på plats i amerikanska spelhallar och för knappt sex år sedan kom Tron 2 i en Windows-version. Om du har en Xbox 360-konsol finns dessutom en Tron-version tillgänglig för nedladdning i Xbox Live Arcade.

Nu återstår alltså bara att se om de klassiska light cycles-duellerna kommer att erbjudas i ny tappning i det kommande Tron-spelet.

Mats Stålbröst

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.