måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kungen ger ut miljöbok

Publicerad: 14 september 2017, 14:12

Aktuell Hållbarhet ställer 4 frågor till Christer Sturmark, chef för Fri Tanke Förlag som ger ut kungens nya miljöbok ”En värld i förändring”.


Vad handlar boken om?
– Kungen har under 25 års tid anordnat kungliga miljökollokvier, ett slags informella vetenskapliga konferenser där forskare, industrifolk och politiker samlats för att diskutera vetenskapliga frågor som rör miljö och hållbarhet. Boken är en jubileumsbok som sammanfattar de här 25 årens sammankomster. Förra året var sista gången som kungen höll i de här träffarna.

Skriver kungen själv i boken?
– Texterna bygger på kungens skriftliga och muntliga inlägg under miljökollokvierna, så det är hans material men det är en jubileumsbok. Den är inte jättetjock men det är väldigt vackra bilder på de teman som tas upp.

Vem skulle du rekommendera att läsa boken?
– Är man miljöintresserad och intresserad av vad kungen har gjort i de här frågorna under de här 25 åren så är den intressant. Den handlar om havet, om lantbruk, om Arktis och energifrågor. Kungen har ju ett genuint engagemang i de här frågorna.

Om kungen inte kommer att hålla i miljökollokvierna längre, kommer någon annan i kungafamiljen att ta över?
– Det är en bra fråga. I samband med bokreleasen på Ulriksdals slott i början på september så talade jag med Victoria om det, hon är ju också engagerad i miljö- och vetenskapsfrågor. Men det var inget som hon kunde svara på, så jag vet inte.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev