Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kuppen mot bilisterna i Göteborg

Publicerad: 23 september 2010, 08:15

Västtrafik bjuder bilpendlare i Göteborgsregionen på gratis kollektivtrafik i två veckor. Det är ett pendlarexperiment i stor skala. Målet är att fördubbla antalet kollektivresor till år 2025.


Ämnen i artikeln:

Kollektivtrafik

Antalet bilpendlare till och från Göteborg ökar och utgör ett av de stora hindren för att minska utsläpp och uppnå de regionala klimatmålen. Nu lanserar det regionala trafikbolaget Västtrafik ett storskaligt experiment för att få bilisterna att lämna bilen hemma och pröva på kollektivtrafiken.

– Att ett ökat kollektivresande är en förutsättning för en framtida hållbar trafiksituation är de flesta med på. Men för många pendlare är det ett stort steg att ställa bilen och istället resa kollektivt. Med provåkarkorten vill vi sänka tröskeln till ett kollektiv resande och få fler att våga testa, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Kampanjen börjar nu på måndag den
27 september och senast den 20 oktober måste bilisterna anmäla sitt intresse för att få ut ett gratis provåkarkort som annars skulle ha kostat 750 kronor. Målet är att få 50 000 bilister att testa men på Västtrafik är man nöjd om kampanjen ger 10 000 nya kunder.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Kollektivtrafik

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.