Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kyrkor klimatpressar makthavarna

Publicerad: 18 februari 2015, 12:06

I dag lanseras den globala kampanjen ”Act Now for Climate Justice” i Sverige.


En majoritet av landets kyrkor står bakom kampanjen och syftet är att påverka svenska och internationella politiker att komma till skott med ett hållbart klimatavtal på toppmötet i Paris senare i år.

– Klimatfrågan är en rättvisefråga i första hand. Vi vet att klimatförändringarna slår absolut hårdast mot de människor som redan lever i utsatthet och har svårt att stå emot de förödande konsekvenserna, säger Erik Lysén, internationell chef för Svenska kyrkan.

– Oförmågan hos världens regeringar att agera kraftfullt mot klimatförändringarna visar med all oönskvärd tydlighet hur viktigt det är med folklig press för att få till stånd en ambitiös och rättvis klimatpolitik, säger Bo Forsberg, generalsekreterare för Diakonia.

Läs mer om kampanjen och uppropet till världens ledare. Klimatmötet i Paris, COP21, hålls 30 november till 11 december 2015.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.