Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Läckt BP-rapport visar allvarliga säkerhetsrisker

Publicerad: 16 december 2016, 07:47

Clouds of smoke billow up from controlled burns taking place in the Gulf of Mexico May 19, 2010. The controlled burns were set to reduce the amount of oil in the water following the Deepwater Horizon oil spill. (DoD photo by Chief Petty Officer John Kepsimelis, U.S. Coast Guard/Released)

En läckt rapport från oljejätten BP beskriver ett flertal tillfällen då bolaget varit nära att drabbas av allvarliga olyckor till följd av hanteringen av viktig ingenjörsdata.


En läckt rapport från oljejätten BP beskriver ett flertal tillfällen då bolaget varit nära att drabbas av allvarliga olyckor till följd av hanteringen av viktig ingenjörsdata. Enligt Greenpeace, som mottagit rapporten, visar informationen att oljebolagen måste bli bättre på att hantera ingenjörsinformation på sina anläggningar runt om i världen.

Under de senaste åren har BP varit inblandade i flera allvarliga olyckor som lett till omfattande skador på miljön och flera dödsfall bland de anställda. I den läckta BP-rapporten, som är författade i augusti 2015, står att läsa att olämplig hantering och användning av ingenjörsinformation har legat bakom, eller varit en bidragande faktor i, 15 procent av de senaste 500 incidenter som inträffat på BPs anläggningar.

I rapporten konstateras också att 80 procent av BPs personal arbetar med information som de bedömmer hanteras på ett osäkert och ineffektivt sätt, samt att 7000 av företagets anställda ägnar i genomsnitt en och en halv timme varje dag åt att hitta, använda och uppdatera informationen. Det rapporterar The Guardian.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.