Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ladda cykellampan i USB-porten

Publicerad: 7 Januari 2011, 11:28

Knogs smarta cykellampa Boomer Rechargeable kan laddas via datorns USB-port.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Glöm de struliga engångsbatterierna till cykellampan! Med Kongs Boomer-lampa är tillgång till en dator med USB-port allt du behöver för att ladda lampan. Tack vare det inbyggda och uppladdningsbara litiumjonpolymerbatteriet är det bara att ta ut själva lampan ur dess silikonfodral och plugga in i en dator.

Både fram- och baklampor, med vitt respektive rött ljus, finns tillgängliga i flera olika färger. Och de är av den smarta varianten som lätt går att ta med sig (en nödvändighet om man vill behålla lamporna i Stockholm).

Framlampan har ett ljusflöde på 55 lumen och en laddning räcker i tolv timmar vid blinkande ”strobe-läge”. Har du svårt för technobelysning kan du såklart använda det vanliga läget, och då håller batteriet i 3,5 timmar.

Dessutom finns ett speciellt lagringsläge som ska ”optimera batteriets livslängd”, och som rekommenderas ifall du inte tänker använda lampan på en månad.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.