Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ladda din iPhone med solkraft

Publicerad: 7 september 2010, 04:58

I väntan på att Apple tillverkar en iPhone med inbyggd solcellsladdare kan Frostfires nya laddarfodral vara ett alternativ.


Ämnen i artikeln:

SolkraftCleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Det har länge ryktats om att Apple kommer att integrera någon form av solkraftsladdare i sina ”iEnheter”, inte minst sedan företaget lämnat in en patentansökan som indikerar att vi i framtiden kommer att få se solpaneler inbyggda bakom LCD-skärmarna på iPhones, iPods och bärbara datorer.

Men redan nu kan du ladda din iPhone 4 med solljus, tack vare Frostfires nya fodral ”Mooncharge”, som är utrustat med en liten solpanel och ett inbyggt litiumjonbatteri. Tjugo minuters direkt solljus ger användaren 50 minuters extra standbytid eller fem minuters extra samtalstid. Batteriet kan även laddas med USB-sladd, och fulladdat ger det 315 timmars extra standbytid eller fem timmars extra samtalstid.

I takt med att våra bärbara elektronikprylar blir allt mer avancerade och energikrävande kan solenergi vara ett alternativ när utvecklingen av batterier inte hänger med. Och nu är det väl bara en tidsfråga innan inbyggda solpaneler blir standard i alla Apples modeller?

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.