Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lampe-Önnerud lämnar Boston-Power

Publicerad: 11 oktober 2012, 09:50

Den svenska batteridrottningen Christina Lampe-Önnerud skickade idag ut ett avskedsmail där hon berättar att hon lämnar företaget hon grundat – Boston-Power och går vidare till nya utmaningar.


"New Contact  New Chapter". Så lyder rubriken på det mejl som idag gick ut från den svenska batteridrottningen Christina Lampe-Önnerud. Lampe-Önnerud är en stor profil i miljöteknikbranschen – både som uppfinnare av innovativ och grön batteriteknik, men också som entreprenör. Nu berättar hon i mejlet att hon planerar att lämna det framgångsrika miljöteknikbolag hon startat i USA – Boston-Power.
– Efter åtta fantastiska år på Boston-Power, varav det sista med en övergång av ledarskap och marknadsfokus mot Kina, har jag bestämt att avsluta det här kapitlet av mitt liv, skriver hon i mejlet.

Christina Lampe-Önnerud grundade Boston-Power 2005 och gick redan tidigare i år från att ha jobbat som "Head of operations" till "International Chairman" i styrelsen. Orsaken var att det nya fokuset på den kinesiska marknaden krävde mycket närvaro på plats i Kina. I ett pressmeddelande på Boston-Powers hemsida kan man läsa att styrelsen nu förstärks av Tony Shen och och dr Wayne Yuan. Dessutom tar den mångårige medarbetaren dr Rick Chamberlain över som chief technology officer.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.