Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lampe-Önnerud ledamot i IVA

Publicerad: 11 juni 2010, 11:29

Christina Lampe-Önnerud har valts in i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA.


Ämnen i artikeln:

Forskning

Boston Powers grundare, forskaren Christina Lampe-Önnerud har valts in som ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA.
– Det är naturligtvis både en ära och mycket glädjande för mig som person. Eftersom IVA arbetar med det som också är mina fokusfrågor är jag entusiastisk inför denna nya roll, säger Christina Lampe-Önnerud i ett pressmeddelande.

Som ledamot i IVA ska Lampe-Önnerud agera som ”gränsöverskridande brobyggare mellan näringsliv, forskning, förvaltning och olika intressegrupper för samhällets utveckling”, skriver IVA i pressmeddelandet.
– Även om jag naturligtvis inte är ensam om att ha USA som bas för min verksamhet, tror jag ändå att jag kan bidra med ett internationellt perspektiv. Sverige ligger förvisso väldigt långt fram, inte minst på clean tech-området, men det är en skör ledning. Det är därför viktigt att vara en del av den globala utvecklingen, kommenterar IVA:s nya ledamot.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Forskning

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.