Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Landsbygdsministern anklagas för att gå skogsindustrins ärenden

Publicerad: 15 september 2016, 12:21

I en interpellationsdebatt i riksdagen idag ifrågasatte Jens Holm (V) landsbygdsminister Sven-Erik Buchts (S) beslut att avsätta regeringens skogsutredare, Charlotta Riberdahl. Han menade också att det var anmärkningsvärt att man ännu inte hittat någon ersättare.


Ämnen i artikeln:

Jens HolmSkogSven-erik Bucht

Under Almedalsveckan i slutet av juni avsattes regeringens skogsutredare Charlotta Riberdahl. Riberdahl som var tillsatt för att utreda den rättsliga översynen av Skogsvårdslagstiftningen petades efter ett uttalande som kunde tolkas som att hon ifrågasatte privat skogsägande. Trots att det nu gått snart tre månader sedan dess har man inte tillsatt någon utredare och nu höjs kritiska röster mot regeringens hantering av ärendet.

I en interpellationsdebatt i riksdagen idag fick landsbygdsminister Sven-Erik Bucht svara på frågor från Vänsterpartiets Jens Holm, som menade att skälen bakom Charlotta Riberdahls avgång var oklara, och att det fanns tecken på att landsbygdsministern låtit sig påverkas av skogsindustrin.

Sven-Erik Bucht svarade med att påpeka att utredarens uppgift handlar om en rättslig översyn av skogsvårdslagen, inte om att provocera eller ifrågasätta äganderätten. Han sa vidare att man arbetar på att få fram en ersättare så snart som möjligt, och att man räknade med att utredning ska vara klar på avtalad tid, den 31 mars 2017 .

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.