Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Länsstyrelsen kritiserar Nordkalks röjningsarbete

Publicerad: 7 augusti 2012, 07:14

De aktivister som kritiserat Nordkalks och Mellanskogs avverkning tycks nu få rätt av Länsstyrelsen som igår konstaterade att röjningsarbetarna gått hårt fram i de våtmarkerna i Bunge.


P4 Gotlandsnytt rapporterar idag att aktivister stoppat Nordkalks avverkning sedan igår morse. Samtidigt rapporterar man idag att Länsstyrelsen igår kontrollerade föreberedelsearbetet vid Nordkalks planerade stenbrott och konstaterade att röjningsarbetarna gått håt fram. Länsstyrelsen har också tagit vattenprover i den å som enligt Fältbiologerna förorenats av oljespill.

Igår kritiserade också Fältbiologerna på plats i Bunge Länsstyrelsen för att de hade för lite resurser under sommaren och att de inte klarade av att sköta tillsynen av Nordkalks verksamhet. P4 Gotland frågade därför Anna-Lena Fritz som är chef för natur- och friluftslivsenheten om inte Länsstyrelsen kunde ha förhindrat förödelsen som orsakats av Nordkalk.
– Det är klart att under sommartid är det alltid problem när det gäller tillsynsfrågor. Precis som på många andra håll har vi ont om personal på sommaren. Men i och med att vi fick det här brevet från Fältbiologerna så har jag och en kollega åkt upp och tagit prover vid Mölnerbäcken, svarar hon till P4 Gotland.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.