Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Länsstyrelsen nöjer sig inte med Nordkalks förklaringar

Publicerad: 6 september 2012, 07:06

På onsdagen hade Nordkalk och länsstyrelsen på Gotland ett långt möte för att diskutera det föreläggande som Nordkalk måste uppfylla innan avverkningen i Bunge kan återupptas. Efter mötet konstaterades att de båda parterna var fortsatt oeniga.


Nordkalk har hävdat att Länsstyrelsen missförstått och hänvisar till ett felaktigt dokument då de stoppade Nordkalks avverkning i Ojnareskogen. Länsstyrelsen hävdar emellertid att inget missförstånd föreligger och fortsätter hänvsia till Nordkalks uppgifter att sju till åtta hekgar skulle avverkas för det inledande arbetet. Nu har Nordkalk redan avverkat 15 hektar och planerar att totalt avverka 60 hektar.

Efter ett långt möte igår, onsdag, var parterna fortfarande oeniga. Länsstyrelsen står fast vid det föreläggande om att Nordkalk måste redovisa vilka områden som redan avverkats, vad som planeras och i vilket syfte. Nordkalk måste också redovisa uppgifter om kväveläckage till vatten och vad denna avverkning kan medföra för konsekvenser för de intilliggande Natura 2000-omårdena. Efter mötet beslutades också att Nordkalk ska lämna in sina uppgifter skriftligt.

Karin Fager är chef för miljö- och vattenenheten vid länsstyrelsen.
– Stoppet gäller tills vi fått goda förklaringar, säger hon till TT.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News