söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lars Leijonborg avgår

Publicerad: 11 juni 2009, 05:40

Högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg lämnar regeringen. Interna stridigheter ligger bakom avgången, enligt The Swedish Wire.


Högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg lämnar regeringen, meddelar utbildningsdepartementet i ett pressmeddelande. Avgången sker så snart en efterträdare har utsetts.

"Efter mer än fyra decennier i politiken och tjugo val- och folkomröstningskampanjer känner jag för att göra något annat. Jag har bestämt mig för att jag inte vill ladda om för en tjugoförsta valrörelse. Jag tänker alltså inte kandidera i valet 2010 och då är det naturligt att nu lämna regeringen", kommenterar Lars Leijonborg sin avgång i pressmeddelandet, och fortsätter:

"Jag är stolt över det jag åstadkommit under mina år som statsråd. Forskningspropositionen 2008 innehöll den i särklass största forskningssatsning som någonsin skett i Sverige. ESS i Lund för 13 miljarder kronor blir en av Europas största forskningsanläggningar och kommer att innebära ett stort lyft för svensk forskning"

Men att Leijonborg vill göra något annat är inte hela sanningen, rapporterar ekonomisajten The Swedish Wire.

– Det här handlar om ett internt bråk. Partiet vill utmanövrera Leijonborg före nästa val, säger en källa till The Swedish Wire.

– Troligtvis har Folkpartiet en mer färgstark kandidat till posten som man hoppas ska ge fler röster i det kommande valet, säger källan vidare.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev