Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Ledarnas höjdargrill blev årets hållbaraste evenemang i Almedalen

Publicerad: 6 Juli 2012, 12:26

För andra året i rad delade SIS ut den åtråvärda utmärkelsen Hållbart evenemang i Almedalen. I år blev det Ledarna som kunde snuva de andra två toppnomineringarna – Miljöaktuellt och Returpack – på priset.


Evenemanget som enligt Swedish Standards Institute stack ut från mängde var Ledarnas Höjdargrill. Motiveringen från SIS löd följande:
”Det vinnande evenemanget i Almedalen 2012 kombinerar ett brett perspektiv på hållbarhet med noggrann omsorg om detaljer. Med ett varmt engagemang, tydligt fokus på lokala talanger och en konstnärlig touch visar Ledarnas Höjdargrill att hållbara chefer är framtiden.”
– Det känns förstås fantastiskt, säger Ledarnas Jane Walin som är en av projektledarna bakom evenemanget.

Var det oväntat eller hade ni tagit sikte på den här utmärkelsen?
– Det började faktiskt förra året då vi var här och inspirerades av fokuset på hållbarhet. Vi har börjat jobba internt med vår hållbarhet och har tagit ett antal viktiga steg. Bland annat har alla våra ledare fått utbildning av Naturliga Steget . Många av våra medlemmar vågar inte riktigt ta tag i det här med hållbarhet. Nu både vill och kan vi hjälpa dem.
– När det gäller Höjdargrillen så ville vi ta till vara på det här engagemanget, och så gick vi efter mottot "keep it simple". Jag tycker att höjdargrillen blev lyckad med både en kulturell, social och ekologisk twist.

Enligt Ledarna var höjdargrillen en mötesplats för reflektoin och återhämtning. Under kvällen serverades ekologiskt och allt – från maten till bandet och de anställda kom från Gotland. En viktig del av framgången för evenemanget var konsnären Peter Lindberg som skapade konst på plats med temat "återvunnet och återfunnet".
– Tanken var att jag skulle återvinna något för att skapa något vi hade användning av. Det var jättekul och jag hade helt fria händer.

Resultatet blev något Peter kallar en kunskapssamlar.e
– Den samlar visitkort och kan hela tiden byggas på – år efter år – och samlar därmed en stor mängd kunskap, säger han.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.