Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Legaliseringen av cannabis leder till miljöproblem

Publicerad: 17 Augusti 2018, 06:10

Foto: Miran Rijavec/Wikimedia Commons

Legaliseringen av marijuana i många amerikanska delstater har lett till ökad nedskräpning och andra typer av miljöproblem.


Legaliseringen av marijuana i många amerikanska delstater har lett till en ökad nedskräpning. Det rapporterar Washington Post. Många av de små plastpåsar som används för att förpacka marijuanan påträffas i naturen eller så fastnar de i avloppssystemen. De plaströr som används för att förpacka jointar är så små att de slipper igenom återvinningssystemen och många av dem hamnar förr eller senare i naturen. Ett annat problem är att överblivet gödningsmedel ofta hamnar i avloppet.

Danielle Rosellison, ordförande i Cannabis Alliance, säger till Washington Post att medan många i den ursprungliga cannabis-communityn är miljövänner är intresset för hållbarhet betydligt mindre hos de nya företag som vill tjäna pengar på drogen.

Problemet med cannabis-förpackningar i naturen beror till stor del på att det saknas alternativ. Myndigheterna kräver att gräset förpackas på ett visst sätt och att förpacka små kvantiteter marijuana i hållbara förpackningar är inte lönsamt. Enligt myndigheternas regler får avfall från odlingar inte heller komposteras eftersom man vill minska risken för att avfallet används av missbrukare eller säljs på en svart marknad. Därför kräver myndigheterna att växtavfallet blandas med övriga sopor och kastas bland hushållsavfall, något som leder till att sopbergen i berörda delstater växer.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.