Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Lena Ek välkomnar Obamas nya klimatplan

Publicerad: 26 Juni 2013, 11:09

Igår lanserade USA:s president Barack Obama en ny klimatplan där han bland annat meddelade att landets kolkraftverk ska få utsläppsgränser. Miljöminister Lena Ek är positiv till USA:s omsvängning.


I en ny klimatplan som släpptes igår presenterar USA:s president Barack Obama en ny skarp miljöpolitisk linje. Det mest uppseendeväckande beskedet var en reglering av utsläppen från landets kolkraftverk – både nya och befintliga. Kolkraftverken är den enskilt största källan till USA:s klimatgasutsläpp och en reglering kan få stora positiva konsekvenser.

Idag säger miljöminister Lena Ek till SR Ekot att hon är glad över Obamas besked.Hon påpekar att det fortfarande finns frågetecken till vad löftena kan betyda på längre sikt. Men Lena Ek tycker sig ändå se en omsvängning som bådar gott.
– Jag tror faktiskt att det är allvar, att USA insett att effekterna av växthusgasutsläppen och klimatförändringen också drabbar USA. Det är en del av anledningen till att USA nu svänger och tar ett tydligare ansvar, säger Lena Ek till SR Ekot.

Ladda ner Obamas klimatplan här.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.