Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lidl får ny hållbarhetschef

Publicerad: 13 januari 2017, 14:30

Lidl har rekryterat Emelie Hansson som ny hållbarhetschef. Emelie kommer närmast från Naturskyddsföreningen där hon varit sakkunnig på mat och jordbruk.


Vad var det som lockade med jobbet på Lidl?
– Jag har alltid varit intresserad av dagligvaruhandeln och konsumentfrågor. Så när Lidl Sverige sökte en hållbarhetsansvarig blev jag intresserad och glatt överraskad av företagets hållbarhetsambitioner. Redan idag gör Lidl mycket med hållbara transporter, förnybar energi och hållbara fastigheter, och det ekologiska utbudet växer så det knakar.

Vilka hållbarhetsutmaningar ser du för Lidl?
– Lidl har en utmaning i att berätta att de har miljömärkta varor, och att det går att förena hållbar utveckling med lågt pris. Hållbarhetsarbete är inte alltid dyrare, tvärtom så lönar det sig att hushålla, ha smarta transporter och minska matsvinnet.

Vad ser du för utmaningar för livsmedelsbranschen i stort?
– Omställningen till en hållbarare kost är central för flera miljömål och livsmedelsbranschen har ett viktigt ansvar för att göra dessa val attraktiva och tillgängliga. Det handlar mycket om att göra det lätt för konsumenten att göra rätt genom både hållbarare sortiment och produktplacering.

Vad kommer du att göra under de tre första månaderna på ditt nya jobb ?
–Nu är det snart dags för Ekogalan där vi kommer berätta om den ökade ekoförsäljningen och visa upp vårt ekologiska sortiment. Sen kommer jag arbeta med flera spännande kampanjer på hållbara varor under första kvartalet så håll utkik i närmsta Lidl butik!

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.