Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lina Bergström blir ny vd för Återvinningsindustrierna

Publicerad: 20 januari 2017, 12:00

Efter 12 år som verksamhetschef på svenska FSC blir Lina Bergström ny vd för Återvinningsindustrierna.


Vad var det som lockade med den här tjänsten?
– 
Det som lockade var framförallt ämnesområdet. Vi måste börja se avfall som en resurs om vi ska lösa de miljö- och klimatfrågor som vi står inför i framtiden.

Vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har en ganska bred bakgrund inom hållbarhet. Jag kommer ju närmast från en tjänst som verksamhetschef på svenska FSC.  Innan det jobbade jag för Miljövårdsberedningen och jag har även jobbat för Centrum för miljö- och utvecklingsstudier och på Uppsala universitet med hållbarhetsstudier och också med regelutveckling på Krav.

Vad du att fokusera på när du tillträder?
– Återvinningsindustrierna är ju en branschorganisation för de privata återvinningsföretagen och jag behöver lära känna våra medlemmar.  Sedan gäller det att sätta upp mål att styra mot och se över vilka resurser som behövs för att uppfylla de målen. Sedan ser jag också fram emot att ta mig an de här frågorna och titta på hur man kan koppla ihop Återvinningsindustrins medlemmar med de företag som idag vill använda mer återanvända resurser i sina produkter. Min förhoppning är att vi kan skapa en dialog där och gemensamt identifiera flaskhalsar och hitta affärsmässiga lösningar. Mitt jobb kommer att vara att tillsammans med styrelsen och medlemmarna hitta riktning och se om vi kan utveckla och bredda verksamheten.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.