Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lindex får global hållbarhetschef

Publicerad: 11 november 2014, 12:25

Lars Doemer har rekryterats till modekedjan Lindex där han blir bolagets Global sustainability manager.


Ämnen i artikeln:

Miljöaktuellt

Lars Doemer har rekryterats till modekedjan Lindex där han blir bolagets Global sustainability manager. Lindex har idag över 480 butiker på 16 marknader.

Jobbet är baserat i Hongkong, men när Miljöaktuellt når honom på telefon befinner han sig i Shanghai.

– Fokus för oss nu är att förbättra hållbarhetsarbetet i hela leverantörskedjan. Det innebär att vi måste arbeta med våra leverantörer och med deras leverantörer, både när det gäller miljö och sociala frågor. På miljösidan är det framför allt tre frågor vi fokuserar på, det är energi, kemikalier och vatten, säger Lars Doemer till Miljöaktuellt.

Tidigare har Lars Doemer bland annat arbetat på H&M där han övervakade företagets miljöprogram i den globala leveranskedjan. Hans senaste jobb var i Amsterdam som teknisk direktör för Made-by, en ideell organisation som jobbar med företag som vill bli mer hållbara i allt från valet av råmaterial till återvinning av kläderna.

Enligt Lindex hållbarhetsrapport stod det hållbara sortimentet för 17 procent av företagets kollektioner under 2013. Målet är 80 procent 2020.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Miljöaktuellt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.