Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Linnéa Engström (MP) blir ny programdirektör för MSC

Publicerad: 29 april 2019, 05:58

Hållbarhetsmärkningen Marine Stewardship Council, MSC, rekryterar EU-parlamentarikern Linnéa Engström (MP) som ny programdirektör med ansvar för Skandinavien och Östersjöregionen.


Under sin tid i parlamentet har Linnéa Engström bland annat varit vice ordförande i fiskeutskottet och pådrivande i arbetet med ny fiskelagstiftning.
– Det här uppdraget passar bra med det jag gjort i parlamentet och jag kommer att fortsätta arbeta för att stoppa överfisket och för att vi ska få en hållbar förvaltning av haven. Transparens är en oerhört viktig fråga och den frågan är också kopplad till den EU-lagstiftning jag var föredragande för, det digitala registret, säge Linnéa Engström till Aktuell Hållbarhet.

Linnéa Engström berättar att hon börjar på MSC omgående. Att hon kan börja arbeta med så kort varsel beror på att hon inte kommer delta i den valrörelse som nu påbörjas i parlamentet.

Miljöcertifieringar har ibland ifrågasatts. Hur ser som politiker på certifieringar?
– Vi har haft jättemycket diskussioner i parlamentet om det här. Det är klart att jag som politiker hade önskat att det politiska systemet fungerade så att vi inte behöver miljöcertifieringar. Men hållbarhetscertifieringar är i dag ett svar på ett politiskt system som inte fungerar. I dag behövs certifieringar för att premiera de som sköter sig.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.