Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Lista: 6 hållbarhetstjänster du inte tänkt på

Publicerad: 19 Januari 2016, 05:00

Det kan vara svårt att välja inriktning när det gäller att göra karriär inom hållbarhetsområdet. Här listar TriplePundit tjänsterna du kanske inte tänkt på.


1. Missionsdriven marknadsförare

Är du intresserad av marknadsföring? Det finns flera företag som både vill göra världen till en bättre plats och behöver marknadsförare. De kan exempelvis vara företag som arbetar med ekologiska-, rättvisemärkta- och energieffektiva varor eller tjänster. Många projektdrivna företag är för små för att ha särskilda tjänster inom hållbarhet, men har tillräckliga resurser för att anställa en person som arbetar med hela marknadsföringen.

2. Hållbarhetsansvarig på universitet/högskolor

Du kanske har funderat på att räkna ut ekologiska fotavtryck av ett bolag, men varför inte göra det av en högskola eller ett universitet? Många universitet/högskolor är större än små företag och de står inför många av de hållbarhetsutmaningar som företag gör. Förutom att hantera insatser för att göra verksamheten grönare så kan universiteten behöva hjälp med att skapa kursplaner som inkluderar de utmaningar vårt samhälle står inför.

3. Analytiker inom hållbara investeringar

Impact investing är ett hett ämne just nu, medan mindre uppmärksamhet ägnas åt hållbara investeringar ofta kallade ESG eller SRI. Att arbeta som analytiker kan även omfatta analyser av ESG samt hantering av aktieägares kampanjer inom miljö- och sociala frågor.

4. PR-konsult med fokus på hållbarhet

PR och kommunikation är viktiga delar för ett företag. Att arbeta inom ett kreativt företag kan innebära att man får utforma produkter som ska vara hållbara ur många perspektiv samt kampanjer på exempelvis sociala medier som kan förändra offentliga beteenden.

5. Betald praktik på NGO

När du hör ordet praktik – tänker du sannolikt på sommartider eller deltidsroller som du haft under studietiden. TriplePundit, som utgår från amerikanska förhållanden, skriver att vad många arbetssökande inte inser är att vissa ideella organisationer ofta anställer praktikanter för heltid. Dessa typer av avtal används ofta som ett sätt för ideella organisationer att under längre tid se om personen platsar, för att sedan ge en permanent ställning inom organisationen.

6. Tjänst inom stiftelse

Tjänster inom stiftelser är ofta eftersökta, men om du har djup kompetens inom ett visst ämnesområde eller har arbetat i flera år i en ledarskapsroll inom den ideella sektorn, kan du platsa för en roll inom en stiftelse. Stiftelser har ofta tjänster inom finans och kommunikation, så har du de färdigheterna – sök!

Läs mer här.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.