Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lista: Här är grejerna som är viktigast att återvinna

Publicerad: 20 februari 2017, 09:28

Svenska folket har sagt sitt – de viktigaste föremålen att återvinna är batterier och elektroniska produkter. Det visar en ny undersökning.


Ämnen i artikeln:

Cirkulär Ekonomi

En ny studie visar att 97 procent av svenskarna tycker att det är ganska eller mycket viktigt att återvinna eller återanvända batterier. Nästan lika många, 96 procent, tycker att det är viktigt att återvinna eller återanvända el- och batteridrivna produkter. Batterier och elprodukter är därmed enligt svenskarna långt viktigare att återvinna än andra produkttyper som exempelvis glas och papper.
”Undersökningen visar att det finns ett mycket starkt stöd för återvinning och återanvändning av elektronik. Men det finns ett glapp mellan attityd och beteende. Varje hushåll förvarar i genomsnitt 6 kilo elavfall som behöver komma tillbaka in i kretsloppet igen för att jordens resurser ska räcka på sikt”, säger Micaela Westerberg, kommunikationschef på Batteriåtervinningen, i en kommentar.

Vilken avfallssort är viktigast att återvinna för miljön? Så svarade 4 200 svenskar:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Cirkulär Ekonomi

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.