fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lista: Här är Sveries 10 miljöbästa kommuner

Publicerad: 19 juni 2018, 10:11

I dag presenteras de tio toppkommunerna i Aktuell Hållbarhets årliga rankning Sveriges Miljöbästa kommun 2018. Två nya kommuner har tagit sig till toppen.


Aktuell Hållbarhet har sedan 2009 rankat de svenska kommuneras miljöarbete och i dag offentliggörs vilka tio kommuner som har chansen att erövra titeln Sveriges Miljöbästa kommun 2018.
– Finalisterna är förebilder med högt ställda miljömål och ett gediget miljöarbete som klarar att möta de allt hårdare krav vi ställer i undersökningen. Vi hoppas att landets övriga kommuner låter sig inspireras av dessa gröna toppkommuner, säger Mikael Salo, Aktuell Hållbarhets chefredaktör.

De tio finalisterna i Sveriges Miljöbästa kommun 2018 är (här listade i bokstavsordning, 2017 års placering inom parentes):

- Gävle kommun (2)
- Helsingborgs stad (1)
- Jönköpings kommun (40)
- Karlstads kommun (7)
- Lomma kommun (8)
- Lunds kommun (4)
- Nacka kommun (16)
- Stockholms stad (7)
- Uppsala kommun (5)
- Västerås stad (3)

Den 27 juni offentliggörs vinnaren i Aktuell Hållbarhets kommunrankning, som mäter aktivitets- och ambitionsnivå på miljö- och hållbarhetsområdet i Sveriges kommuner. Rankningen består av en egen enkät med 23 miljörelaterade frågor som 225 av Sveriges 290 kommuner har besvarat, vilket innebär en svarsfrekvens på 78 procent, något mindre än förra året.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev