Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Londonbussar körs på kaffesump

Publicerad: 27 november 2017, 07:57

Det brittiska kollektivtrafikbolaget Transport for London inleder ett samarbete med Bio-bean, ett företag som producerar biobränsle av kaffesump.


Enligt representanter för Bio-bean lämpar sig kaffesump utmärkt för att göra biodiesel eftersom det består till 20 procent av olja. För varje ton kaffesump som används till bränsle kan man enligt företaget spara 6, 8 ton koldioxidutsläpp.

Kaffedrickande britter ger varje år upphov till cirka 500 000 ton kaffesump och det innebär att det finns stor potential att skala upp bränsleproduktionen menar Bio-bean som också producerar pellets och briketter till värmepannor av kaffesump. Nu vill bolaget expandera till andra länder.
”Vi letar helt enkelt efter länder där det dricks enorma mängder kaffe. Just nu satsar vi på platser där det finns snabbkaffe-fabriker, säger Bio-beans grundare Arthur Kay till organisationen Climate action programme i en kommentar.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.