tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Londonföretagare mer positiva till trängselavgifter

Publicerad: 31 mars 2003, 11:21

Att köra bil i centrala London går numera dubbelt så fort. Trafiken har minskat med närmare 20 procent och opinionen mot avgifterna har svängt, skriver Dagens Nyheter.


Måndagen den 6 april ska Stockholms stads stadsledningskontor presentera sin plan för hur försöket med trängselavgifter ska se ut. Trängselavgifterna ska införas på hösten 2004 och försöket har vållat hård politisk strid med anklagelser mot socialdemokraterna om löftessvek.

I London har trängselavgifter funnits sedan den 17 februari. Opinionen, som tidigare var jämnt delad mellan positiva och negativa, har nu enligt DN svängt till en stark övervikt för avgifterna. De befarade trafikstockningarna utanför ""trängselzonen"" har uteblivit, genomsnittshastigheten i centrala staden har ökat från 15 kilometer i timmen till 32, bussarna kommer i de flesta fall fram snabbare och sex tusen fler människor väljer att åka buss under morgonrusningen.

Londons företagare är ännu avvaktade till avgifterna. Handelskammaren genomför just nu en egen undersökning bland medlemsföretagen. Innan avgifterna infördes var en stor del av företagarna negativt inställda till avgifterna, men enligt DN verkar den kritiken ha mildrats.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev