Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lööf tror på försäljning av Vattenfalls kolkraft

Publicerad: 5 september 2014, 09:06

Men om det finns någon köpare är oklart.


I SVT:s partiledarutfrågning kom turen i går till Annie Lööf. Bland annat handlade det om Vattenfall, och Centerpartiledaren gjorde klart att det statliga energibolagets satsningar på fossil energi, exempelvis kolkraft i Tyskland, är ett problem. En lösning skulle enligt Annie Lööf vara att sälja bolagets tillgångar utanför Norden.

– Jag vet att Vattenfall själva tittar på att dela upp sin verksamhet i en nordisk del och i en europeisk del. Och jag är inte främmande för att i framtiden faktiskt sälja den europeiska delen.

På frågan när en sådan försäljning kan ske svarade Centerpartiledaren att det bland annat är marknadsläget som avgör.

Det sista fick dock Annika Jacobson, chef på Greenpeace i Sverige, att reagera. I ett pressmeddelande förklarar hon att några köpare inte synts till trots att försäljning av Vattenfalls kolkraftverk varit uppe på agendan tidigare.

– Att Lööf och regeringen vill sälja kolkraftverken är ingen nyhet. Det är som en gammal Blocket-annons som ingen nappat på och som man nu försöker paketera om som kraftåtgärd.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.