Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Los Angeles väljer ABB

Publicerad: 16 December 2008, 09:35

Kraft- och automationsföretaget ABB har tagit en stororder i Los Angeles för utbyggnad och förstärkning av stadens kraftnät.


Svenskschweiziska ABB har fått i uppdrag att bygga ut systemet kring kraftöverföring i Los Angeles. Staden vill på så sätt öka tillgången på förnybar energi.

Kapaciteten i det 22 år gamla kraftsystemet kommer att öka med 25 procent till 2.400 megawatt fram till 2010. Uppgraderingen är ett steg för Los Angeles Department of Water and Power att leverera 20 procent av elen till konsumenterna från förnyelsebara källor vid slutet av decenniet.

– ABB är stolta över att vara delaktiga i detta projekt som ligger helt i linje med ABB:s fokus på ökad energieffektivitet och högre utnyttjande av förnybar energi, kommenterar Peter Leupp som är chef för ABB Power Systems.

ABB:s uppdrag är att uppgradera det högspända likströmssystemet med kontroll- och skyddssystemet MACH2. Bolaget ska också effektiva kylsystem för ventilerna som omvandlar spänningen från växelström till likström och tillbaka.

Affären är värd 87 miljoner dollar, nästan 700 miljoner kronor.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.