söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Louise König: Jag lämnar Coop på grund av omorganisationen

Publicerad: 21 juni 2018, 08:21

Att Coops profilerade hållbarhetschef Louise König lämnar sitt arbete beror på den omorganisation som Coop nu genomför. Det uppger hon för Aktuell Hållbarhet och betonar att hållbarhetschefen bör rapportera till vd och ha en kommersiell och kundnära roll.


Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Hållbarhet läggs under en övergripande kvalitets- och hållbarhetschef som i sin tur rapporterar till marknadsdirektören. Lite udda 2018 och efter våra framgångar. Det skriver Louise König till Aktuell Hållbarhet i en kommentar till att hon slutar på Coop utan att ha något nytt arbete klart.

Louise Königs efterträdare Charlotta Szczepanowski, senast chef för hållbar utveckling på Riksbyggen, blir chef för den nya avdelningen hållbarhet och kvalitet.
– Jag hade kvalitets- och hållbarhetschefsjobbet för tre år sedan och rapporterade till vd och satt i koncernledningen. Bra att Charlotta blir adjungerad till koncernledningen, kommenterar Louise König den nya organisationen.

Enligt Tobias Rydergren, presschef på Coop, innebär omorganisationen att hållbarhetsarbetet nu får en stärkt roll.
– Vi slår samman kvalitet och hållbarhet eftersom det finns många beröringspunkter där, det innebär mer resurser till hållbarhet. Charlotta Szczepanowski kommer att rapportera till marknadsdirektören, precis som Louise König gjort. Att den nya rollen är adjungerad till koncernledningen innebär samtidigt att hållbarhet får en tydligare status, säger han till Aktuell Hållbarhet.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev