Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Lövin: ”Ett misslyckande”

Publicerad: 18 maj 2015, 10:51

– Att en femtedel av världens befolkning fortfarande saknar el år 2015 är ett misslyckande, konstaterar biståndsministern.


Ämnen i artikeln:

AfrikaElFn

Sverige har åtagit sig att katalysera  hållbara energieffektiviseringar på en miljard dollar under en tioårsperiod i Afrika och biståndsminister Isabella Lövin reser i dag till New York för att delta i det årliga forumet för FN:s generalsekreterare Ban Ki-moons initiativ Sustainable Energy of All.

Lövin har ombetts att vara med i den rådgivande gruppen tillsammans med bland andra Världsbankschefen Jim Kim, FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson och USA:s utrikesminister John Kerry.

– Att en femtedel av världens befolkning fortfarande saknar el år 2015 är ett misslyckande. Förnybara alternativ ger möjligheter att vända utvecklingen. Mycket mer behöver satsas på smarta förnybara off-grid lösningar som kan elektrifiera även landsbygden, där behoven är som störst, säger Isabella Lövin och konstaterar att det brådskar att investera i förnybart ”så att inte utvecklingsländerna fastnar i den fossila fällan”.

Bara söder om Sahara i Afrika saknar 620 miljoner människor el, och siffran växer, enligt pressmeddelandet.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

AfrikaElFn

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.