Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

LRF bryter vargsamarbete i protest

Publicerad: 14 Oktober 2011, 07:06

LRF i Västra Götaland bryter sitt vargsamarbete om utplantering av varg.


Ämnen i artikeln:

SkogRovdjurPolitikVargjakt

LRF i Västra Götaland drar sig ur samarbetet om utplantering av varg. Enligt ett pressmeddelande handlar om en protest mot regeringen som beslutat att ställa in licensjakten och släpper maxtaket på 210 vargar.
– Vi anser inte att Sverige behöver skynda på minskningen av inavelsgraden eftersom ingen fara föreligger för vargstammen då licensjakten och maxtaket är borta, säger ordförande Paul Christensson.

LRF i Västra Götaland uppger att man såg positivt på den rovdjurspolitik som bedrevs från 2010 i samband med att licensjakten infördes.
– En grund lades för att äntligen minska konflikterna och misstroendet inom detta område och därför ställde sig LRF bakom det avtal som bland annat innebär att vuxna vargar flyttas för att stärka genetiken i stammen.

Nu tycker man emellertid att regeringen helt lämnat sin del av avtalet med LRF, och då menar man att inte heller LRF behöver försvara den tidigare uppgörelsen.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

SkogRovdjurPolitikVargjakt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.