torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

LRF: Kött är viktigt för tjejer som ska bli snygga

Publicerad: 29 januari 2014, 13:17

Stormen mot LRF:s kampanj där de delar ut hamburgare utanför skolor med köttfri dag tilltar. I sociala medier sprids citat där en LRF-representant säger att kött är ”extra viktigt för tjejer som växer och ska bli snygga”.

Ämnen i artikeln:

Lrf

Idag genomför LRF i Nyköping en "pr-kupp" där de delar ut hamburgare utanför kommunens skola som har en köttfri onsdag. Uppmärksamheten är enorm och alla stora medier skriver om kampanjen. Kampanjen har också debatterats stort i sociala medier.

Debatten eldades idag på ytterligare då Dagens Media i morse publicerade en intervju med den LRF-representant som är den som anordnar hamburgarutdelningen.

Representanten berättar för Dagens Media att hon tycker att kommunen har dåliga kunskaper i de här frågorna och att det är därför man genomför kampanjen. Därefter följer en rad citat som fått en exceptionell spridning i sociala medier. Bland annat säger LRF:s representant till Dagens Media att "korna hamnat i skottgluggen bara för att de släpper ut så mycket gaser. Korna de fiser men det kanske vi också gör om vi äter bönor istället för kött. De siffrorna har vi inte".

"Vi vill bara att ungarna ska få ordentligt med näring alla dagar. Det är särskilt viktigt för tjejer som växer, idrottar och ska bli snygga" lyder ett annat citat som fått stor spridning.

I den heta debatten finns både en stor grupp som förkastar LRF:s beteende, men också väldigt många som irriterar sig på "köttfria dagar". Klart är i varje fall att frågan väcker kraftiga känslor.

LRF har centralt under dagen arbetat med krishantering och meddeler, bland annat på Twitter, att man inte står bakom citaten från LRF-representanten i Nyköping. Däremot har man inte tagit avstånd från kampanjen att dela ut hamburgare utanför skolor då de arrangerar köttfria dagar.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev