tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

LRF rekryterar hållbarhetstalang

Publicerad: 1 oktober 2018, 03:00

Tove Mellgren

Tove Mellgren var en deltagarna på Aktuell Hållbarhetrs årliga lista över årets 33 hållbarhetstalanger under 33 år. Nu har hon rekryterats till LRF och projektet Greppa näringen som syftar till att minska lantbrukets miljö- och klimatpåverkan.


Efter en tid på den gröna tankesmedjan Fores går nu Tove Mellgren till LRF där hon i projektet Greppa näringen ska arbeta med rådgivning kring hur lantbrukare kan uppnå en resurseffektiv produktion och samtidigt minska lantbrukets miljö- och klimatpåverkan.
”Det är spännande att i dessa tider arbeta med miljö- och klimatfrågor inom svenskt lantbruk. Nyligen visade en studie från SLU att svenskt lantbruk är mer miljöeffektivt än andra jämförbara länder. Det arbete som gjorts inom bland annat Greppa näringen under snart 20 års tid har gett resultat. Men vi vill ännu mer”, säger Tove Mellgren i en kommentar.

Tove Mellgren har förutom arbetet på Fores också en bakgrund som ledarskribent och opinionsbildare.

Listan 33 hållbarhetstalanger under 33 år presenteras årligen och syftar till att lyfta fram unga profiler som redan nu börjat skapa morgondagens hållbarhetsagenda i näringslivet och det offentliga Sverige. Just nu pågår nomineringarna till nästa års lista. Om du själv vet en person du vill nominera så kan du göra det här. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev