söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Mackorna blir segare

Publicerad: 14 december 2009, 06:54

Jörgen Städje gräver vidare i flygsmörgåsen. I vår strävan att alltid säga sanningen får vi konstatera att den är tämligen bister.


Vi har haft ett litet mellanhavande med British Airways om förfalskade flygsmörgåsar. Det hela började med att jag skrev en artikel om den underliga tingest jag drabbades av på flyget från London till Stockholm: http://teknik360.idg.se/2.8229/1.272043/varfor-sa-svar-flygmacka

En förslagen läsare, Per Karlsson, skickade de långa listan med ingredienser till BAs kundtjänst och frågade om det här var rätt och riktigt och varför de försöker tvinga sina kunder att äta konstgjord mat. När det alltså finns så bra färsk och miljövänlig mat man kan äta. Efter ett ganska långt tag kom ett svar: http://teknik360.idg.se/2.8229/1.277644/antligen-svar-darfor-ar-flygmackan-svar

BA skyller i från sig på den ekonomiska krisen och allt annat man kan tänka sig och vår läsare giller inte svaret och skickar ett genmäle (min översättning).

Till BA

Hej

Igår svarade jag på det svar jag fick av er rörande mitt klagomål om smörgåsarna ni serverar på era flygningar. Efter som ert svar är meningslöst, eller snarare innehåller meddelandet ”vi har hört vad du sa men tänker inte ändra något” rekommenderar jag att ni tänker över ert nästa svar noga eftersom detta och andra liknande ämnen för närvarande undersöks noggrant av en av Sveriges största webbplatser med miljöinriktning, och tillika av en av dess mest kompetenta skribenter. Bara ett tips.

Bästa hälsningar
Per

Och kan man tänka sig, BA svarar med samma dumheter igen.

Från: BA Kundtjänst
Ämne: Ert svar från BA Kundtjänst

Datum: fredag 11 december 2009 12.23

Bäste herr Karlsson

Tack för att ni återkom rörande mitt svar.

Jag är ledsen att ni inte blev nöjd. Jag förstår er irritation och att ni känner att vi inte tog ert klagomål på tillräckligt allvar. Som jag redan sagt, när våra kunder talar om för oss att något blivit fel så är vår första handling att be om ursäkt och sedan ta hand om problemet så att det inte ska hända igen. Ibland kan man ändra på något omedelbart, medan andra förändringar kan ta längre tid. Jag kan försäkra er att ert klagomål skickades vidare till lämplig avdelning. Men jag är ledsen att det är allt jag kan göra för er för tillfället.

Tack än en gång för att ni tog kontakt med oss och för att ni gav mig en chans att undersöka ert fall igen.

Med vänlig hälsning

Anette Harasimowitsch
British Airways Kundtjänst

Den här gången tycks det faktiska ha varit en människa som svarade, eller kanske inte, ändå… Det hjälpte ju inte mycket. Anette Harasimowitsch har förmodligen inte brytt sig om att lyfta på luren och ringa catering och fråga varför det ska vara som det är.

Vår energiske läsare inser dock är slaget är förlorat och lämnar mig följande kommentar:

Ja du, avancerad, välcementerad corporate bullshit noga vaktad av hjärntvättade gorillor slår man inte hål på i första taget.

Man kommer nog inte längre än så här just nu. Om man inte har ett teveprogram som heter Granska. Eller en sajt som heter Teknik360…?

Vi tackar trots allt för engagemanget.

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev