Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Majoriteten av Trumps väljare stödjer klimatavtalet

Publicerad: 22 december 2016, 10:58

Många ser Donald Trumps republikanska väljare som klimatskeptiker som förlitar sig mer på konspirationsteorier och religiösa föreställningar än på vetenskap. En ny undersökning från Yale och George Mason-universitet visar att verkligheten är mer komplicerad än så.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarVäxthuseffekten

I studien svarar nära 70 procent av de registrerade väljare som tillfrågats, både demokrater och republikaner, att de vill att USA ska delta i internationella klimatsamarbeten för att begränsa den globala uppvärmningen. Endast var åttonde väljare anser att USA bör hålla sig utanför internationella klimatavtal. 66 procent av de tillfrågade vill också att koldioxidutsläppen i USA begränsas, oavsett vad andra länder gör.

Även om antalet demokratiska väljare som stödjer klimatavtal och begräsningar av koldioxidutsläppen är betydligt fler (82 procent) så är en majoritet (52 procent) av de republikanska väljarna för det internationella klimatsamarbetet och många av de åtgärder som finns med i President Obamas Clean Power Plan. Till exempel vill 74 procent av de republikanska väljarna att mer pengar ska läggas på forskning om alternativa energikällor som sol- och vindkraft (motsvarande siffra för demokratiska väljare är 82 procent)

Läs rapporten här

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.