Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Många politiska krav i Färdplan el

Publicerad: 16 Januari 2020, 15:31

Kristina Säfsten, Övik Energi, Erik Brandsma, Jämtkraft och Annika Viklund, Vattenfall eldistribution. Tre vd:ar som på torsdagen kommenterade Färdplan el.

Foto: Björn Anderberg

Den färdplan till fossilfrihet som på torsdagen presenterades av Energiföretagen innehåller tydliga löften att under en 25-årsperiod se till att det svenska samhället får den el som behövs för att bli helt fossilfritt. Men ingen bransch missar att vid ett sådant här tillfälle också ställa tuffa krav på politikerna.


Energibranschen i Sverige är unik med närmare 98 procent fossilfri produktion och ett betydande överskott som kan exporteras till grannländerna. Men i klimatomställningens tider räcker inte ens det. Som Aktuell

Läs vidare –

Starta din prenumeration.

Endast 99 kr första månaden

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
Daglig omvärldsbevakning i din inkorg
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med alla våra digitala artiklar samt vår omvärldsbevakning för 4495 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.