Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

“Många vill prata klimat men få vill göra det som krävs”

Publicerad: 13 september 2019, 07:03

Foto: Sveriges Ingenjörer/Wikimedia Commons

Den före detta tv-meteorologen Pär Holmgren (MP) har valts som ordförande för att leda den gröna partigruppen i EU-parlamentets klimatarbete.


Nu står det klart att den före detta tv-meteorologen Pär Holmgren (MP) blir den som ska leda de gröna partiernas klimatarbete i EU-parlamentet. Pär Holmgren har efter en tid som naturskadespecialist på Länsförsäkringar gett sig in i politiken och valdes i vårens EU-val till EU-parlamentariker. I årets parlamentsvalet ökade den gröna partigruppen kraftigt sina mandat och många bedömare anser att partigruppen kommer att få stora möjligheter att påverka EU:s klimatpolitik den kommande mandatperioden.

Pär Holmgren tror att hans tidigare erfarenheter av klimatarbete kommer att komma väl till pass under hans ordförandeskap.
“Jag har arbetat med klimatfrågan i över 20 år och klimatet var anledningen till att jag ville arbeta i EU-parlamentet. Det känns väldigt roligt att få använda mina tidigare erfarenheter till att utforma gröna gruppens klimatpolitik. Många vill prata om klimat men färre vill göra det som faktiskt krävs. Vi gröna kommer att vara en blåslampa för att vetenskapen ska vara i centrum”, säger han i en kommentar.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.