Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Matilda Ernkrans – har storpartierna gett upp miljöfrågorna?

Publicerad: 4 juli 2012, 11:18

Centern säger sig vara alliansens gröna röst. Och Miljöpartiet tar stor plats när oppositionen diskuterar miljö. Miljöaktuellt frågade socialdemokraternas miljötalesperson Matilda Ernkrans om storpartierna håller på att lämna över miljöfrågorna?


Fredrik Reinfeldt talade enbart jobb i sitt almedalstal på tisdagen och många har uppfattningen att Moderaterna helt lämnat över miljöfrågorna till stödpartiet Centern. I oppositionen är det tveklöst Miljöpartiet som tar störst plats i miljödebatten.

Matilda Ernkratns, håller storpartierna på att lämna över miljöfrågorna till andra, mindre partier?
– Moderaterna får förstås tala för sig, men vad det gällre Socialdemokraterna så delar jag inte bilden av att vi håller på att ge upp eller lämna över miljöfrågorna. Socialdemokraterna är ett tydligt miljöparti och har så varit länge. Redan 1972 lyfte vi fram miljöfrågorna i den internationella debatten då Stockholmskonferensen arrangerades.

Fredrik Reinfeldt nämnde inte miljö eller hållbar utveckling en enda gång i sitt almedalstal. Hur blir det på lördag?
– Jag är fullständigt övertygad att vi kommer få höra en del om hållbar utveckling i Socialdemokraternas tal. Jag tror att Stefan Löfven kommer att slå Fredrik Reinfeldt med hästlängder där.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.