Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Mattias Goldmann lämnar Fores för Sweco

Publicerad: 19 augusti 2019, 09:27

Mattias Goldmann, mäktigast i Hållbarhetssverige 2016 enligt Aktuell Hållbarhet och läsarna.

Hållbarhetsprofilen Mattias Goldmann lämnar vd-platsen på Fores för ett toppjobb på Sweco.


Mattias Goldmann lämnar vd-platsen på den gröna tankesmedjan Fores för att bli hållbarhetschef på Sweco. Mattias Goldmann har varit vd på Fores i sex år och har under den tiden bland annat utnämnts till Sveriges Hållbarhetsmäktigaste av Aktuell Hållbarhet, dubbats till riddare av franska regeringen och tagit emot pris för mest innovativa hållbarhetsarbete.
”Vilken tid det varit. Jag är så oerhört stolt över hur Fores blivit en välkänd mötesplats för fördjupade samtal, en flitigt citerad kunskapskälla och en viktig aktör när besluten ska växa fram inom politik och näringsliv. Vi har växt i storlek, anseende, relevans och trovärdighet och jag känner mig helt trygg i att tankesmedjor som Fores bara kommer att öka i betydelse framgent”, säger Mattias Goldmann i en kommentar.

Utöver Fores har Mattias tidigare arbetat som vd för organisationen 2050 med Hagainitiativet. Om det nya jobbet på Sweco säger han i en kommentar att klimat- och hållbarhetsfrågorna har gått in i en ny fas där omställningen ska förverkligas och här här anser han att Sweco med sina många uppdrag i Sverige och globalt kommer att bli en central aktör.
”Swecos vilja att vara en del av lösningen har imponerat på mig och jag ser mycket fram emot den skillnad vi kan göra för att Sveriges klimatmål och de 17 globala målen för hållbar utveckling uppfylls”, säger han i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.