Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Maud Olofsson: ”USA:s och Kinas presidenter skulle få varsin kopia”

Publicerad: 27 September 2011, 04:39

Näringsminister Maud Olofsson (C) tipsar om sin favoritrapport.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Environment InstituteMaud Olofsson

Alla har vi en bok eller rapport hemma i hyllan som påverkat oss stort och som vi önskar att resten av världen hade läst. Miljöaktuellt har bett miljöproffsen ta fram sina favorittexter och dela med sig.

Foto: Johan Ödmann

Namn: Maud Elisabeth Olofsson
Ålder: 56 år
Arbetar som: Näringsminister

Favorittext: Som minister och miljöengagerad läser jag en hel del papper och rapporter. En rapport som inte är rykande färsk men som jag tycker är värd att lyfta fram är skriven av Stockholm Environment Institute och heter ”A European Eco Efficient Economy”
Antal sidor: 55

Varför den bör läsas: Den här rapporten togs fram inför det svenska ordförandeskapet 2009. Vårt fokus då som nu är hur vi ska komma tillrätta med klimathotet samtidigt som vi skapar en stark ekonomi. SEI:s rapport tittar på vilka förutsättningar Europa har att skapa en ekoeffektiv ekonomi, och visar också att potentialen är fantastisk.

Bästa citatet: Innovation is crucial for the future of Europe and the competitiveness of the countries in the EU region, as well as for developing the new eco-efficient technologies.

Om jag var tvungen att ge bort mitt exemplar till någon: USA:s och Kinas presidenter Barack Obama och Hu Jintao skulle få varsin kopia. Ska vi få till ett globalt klimatavtal är det avgörande viktigt att dessa två länder engagerar sig och skriver på. Om vi ännu en gång visar svart på vitt att det går att förena miljöansvar och ekonomisk tillväxt, så borde möjligheterna öka.

Vilket miljöproffs vill du ska ge sitt lästips? Hör av dig till Miljöaktuellt genom att mejla anders.hellberg@idg.se

Missa inte nästa veckas tips – anmäl dig till Miljöaktuellts nyhetsbrev

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.