torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Max om att öppna en permanent vegetarisk restaurang: ”Vi börjar med Way Out West, så får vi utvärdera sedan”

Publicerad: 16 maj 2016, 09:13

I förra veckan meddelade Max att kedjan öppnar en tillfällig, helt vegetarisk restaurang på festivalen Way Out West. Aktuell Hållbarhet frågade företaget om det har planer på att göra konceptet permanent.


Under musikfestivalen Way Out West i Göteborg 11-13 augusti bygger hamburgerkedjan Max en fullskalig, helt vegetarisk restaurang i Slottsskogen.

Varför öppnar ni en helt vegetarisk restaurang på Way Out West?
– Vi fick frågan av arrangörerna som kände till vårt hållbarhetsarbete och gillar vår vegosatsning. Både de och vi kände att Max och Way Out West är en perfekt matchning. Vi är två organisationer som på många sätt liknar varandra och vi vill båda vara ”bäst i klassen” när det gäller hållbarhet. Ett exempel är att vi inser att mat – och inte minst rött kött – är en stor klimatutmaning, och att vi gör något konkret åt det, säger Fredrika Fredmark, pr-ansvarig på Max Hamburgerrestauranger.

Varför passar det här just på en festival?
– På festivaler finns det ofta en utmaning i att kunna erbjuda besökarna goda vegetariska rätter snabbt. Där kommer Max in som ett bra komplement. För vår del blir restaurangen en naturlig fortsättning på lanseringen av Green-familjen, här kan ännu fler upptäcka våra vegoalternativ. Dessutom känns det väldigt spännande att testa att köra en helt vegetarisk restaurang, det är ju något helt nytt för oss.

Men om ni ser på rött kött som en stor klimatutmaning, planerar ni att öppna en helt vegetarisk restaurang permanent i någon stad framöver?
– Med tanke på att lanseringen av Green-familjen är vår mest framgångsrika kampanj någonsin så ska man aldrig säga aldrig, men i dagsläget finns inga sådana planer. Vi börjar med restaurangen på Way Out West och så får vi utvärdera sedan.

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev