Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Mer vegetariskt på hamburgermeny

Publicerad: 7 december 2015, 11:10

Max femdubblar från och med 21 januari nästa år utbudet av vegetariskt på menyn på sina 103 restauranger i Sverige och lanserar samtidigt en burgare som är helt vegansk.


År 2020 ska 20 procent – var femte burgare – vara något annat än rött kött, lovar hamburgerjätten.

– Köttkonsumtionen är en av vår tids stora klimatutmaningar, därför är det viktigt för oss att kunna erbjuda riktigt goda och klimatsmarta alternativ. Som Sveriges snabbast växande hamburgerkedja är det självklart att vi ska erbjuda ett brett sortiment av både vitt och grönt kött, säger Richard Bergfors, vd på Max.

Max var först i världen år 2008 med att klimatmärka sin meny och den familjeägda hamburgerkedjan klimatkompenserar i dag hela produktionskedjan – från jord till bord.

– Det vi har gjort hittills är bra och respekterade hållbarhetsinitiativ, men både vi själva och omvärlden är medvetna om att det inte räcker. Vi vet att det skulle vara bra för både klimatet och hälsan om människor åt mindre rött kött, säger Richard Bergfors.

Fyra år i följd har Max korats som branschbäst på hållbarhet, enligt Sustainable brand index. Och sex gånger har hamburgerkedjan valts till Sveriges grönaste varumärke i snabbmatskategorin av varumärkesbyrån Differ.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.