Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Midsommarsillen miljöcertifierad

Publicerad: 20 Juni 2013, 10:41

Lagom till midsommar meddelar Marine Stewardship Council att svenska fiskare återigen lyckats få sitt sillfiske i Nordsjön certifierat enligt MSC:s miljöstandard.


Det är den svenska sillfiskeflottan SPFPO:s som med sina 20 fartyg fått certifieringen. Enligt MSC lyckas SPFPO:s skeppare hitta stim med rätt art, täthet och storlek genom kunskap kombinerat med ekolod och annan elektronisk utrustning. SPFPO:s fartyg fiskar dessutom med snörpvad eller flyttrål och undviker på så sätt kontakt med havsbotten. Enligt MSC gör SPFPO heller inga utkast av bifångster.
– För att få behålla MSC:s miljömärke måste fisket certifieras på nytt efter fem år. På så vis säkerställs MSC:s standard för uthålligt och välskött fiske. Vi ser väldigt positivt på att SPFPO har valt att åter låta sitt fiske granskas enligt MSC:s standard, säger Minna Epps som är verksamhetschef för MSC i Östersjöområdet.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.