Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Mikael Karlsson: Därför lämnar jag Naturskyddsföreningen

Publicerad: 14 november 2013, 12:52

Mikael Karlsson berättar för Miljöaktuellt varför han avgår som Naturskyddsföreningens ordförande.


Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson kommer inte att ställa upp till omval i nästa årsmöte i juni 2014. Nyheten om Mikaels Karlssons avgång presenterades av misstag då den för en kort stund lades upp på föreningens hemsida. Mikael Karlsson berättar för Miljöaktuellt att det finns flera orsaker till att han inte tänker kandidera till ordförandeposten.
– När jag blev ordförande 2002 hade jag en massa idéer som jag ville genomföra på Naturskyddsföreningen. Det handlade om nationella nätverk, regionala kanslier, en ökad budget och ett ökat antal medlemmar samt att lyfta oss rejält i debatten. Det känns som om många av idéerna har gått i mål nu. Därför känns det naturligt att lämna över till någon annan, säger han men erkänner att det förstås fortfarande finns väldigt mycket kvar att göra.

Mikael Karlsson lämnar Naturskyddsföreningen.

Mikael Karlsson uppger att han inte vet vad han ska göra efter att han slutat. Men han säger att han kan tänka sig många platser och saker.
– För mig spelar det inte så stor roll var jag jobbar, men jag vill arbeta med samhällsförändring på något sätt. Men jag vill inte tänka så mycket på det nu, det är sju månader kvar och jag tänker köra järnet in i kaklet till dess. Skulle jag börja fundera på vad jag ska göra sen så kanske det påverkar mitt arbete idag, och det vill jag inte.

Under dagen har det florerat rykten om att Mikael Karlsson kommer att kandidera till olika val och engagera sig politiskt. Detta vill han emellertid helt dementera.
– Jag har hört ryktena och jag vill absolut dementera dem. Jag kommer inte att kandidera vare sig till något parti eller till något annat val. Men visst, politik är kul, och om Fredrik Reinfeldt eller Stefan Löfvén vill lära sig något om miljöpolitik så ställer jag givetvis upp.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.