Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Mikael Karlsson fortsätter sin bloggkampanj

Publicerad: 14 november 2013, 11:56

Myten om det gröna Sverige är falsk, menar Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen


Ämnen i artikeln:

Mikael KarlssonSnf

Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen och nyligen omvald till ordförande i Europas största miljöorganisation EEB, fortsätter sin bloggkampanj för att visa hur det egentligen står till med det svenska miljöarbetet.

I sitt första inlägg redovisade han hur mycket olika länder satsar på miljöfrågor uttryckt som andel av statsbudgeten. Här ligger Sverige i botten på ungefär halva EU-snittet. I sitt andra inlägg redovisar han att miljöskatterna – ett område där Sverige var pionjär – tillhör de lägre inom EU mätt i relation till BNP.

Endast två procent av den produktiva skogsmarken nedanför fjällen har ett formellt skydd – att jämföra med 17 procent i FN-överenskommelsen i Nagoya. När SLU i fjol undersökte naturhänsyn i skogsbruket visade sig Sverige vara näst sämst av alla länder.

–  Inte så konstigt mot den bakgrunden kanske att hela 867 arter klassas som hotade i den svenska skogen, skriver Mikael Karlsson i sitt sjätte blogginlägg.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Mikael KarlssonSnf

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.