Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljö- och djurrätt ur vänsterpartistens Jens Holms ögon

Publicerad: 3 november 2015, 06:00

jensholm.se

Foto: Jann Lipka

En blogg där riksdagsledamoten Jens Holm (V) tycker till om sina hjärtefrågor: klimatförändringar, global rättvisa och djurrätt.


Vänsterpartisten Jens Holm är ordinarie ledamot för miljö- och jordbruksutskottet samt ersättare i näringsutskottet och i EU-nämnden. Tidigare var han EU-parlamentariker för vänsterpartiet mellan åren 2006 och 2009. Som aktiv bloggare skriver han om den pågående klimatpolitiken och kampen för människor- och djurs rättigheter. Han publicerar även ett nyhetsbrev av mer personlig prägel varje fredag. Där ges läsaren en möjlighet att få följa med under Holms senaste vecka.Han skriver bland annat i ett nyhetsbrev: ”Sänk min lön. Min och de andra riksdagsledamöternas arvode höjs nu med 1400 kronor. Nu kommer vi få 62 400 kr i månadsarvode. Det är alldeles för mycket pengar. Sänk våra löner istället! Jag och alla andra riksdagsledamöter från Vänsterpartiet betalar visserligen partiskatt på ungefär 10 000 kr/mån (på skattade pengar), så vi har redan gjort en del av vår sänkning.”Syftet med Holms blogg är att ur en vänsterpartisikt synpunkt informera och uppmärksamma läsare kring dagens miljö- och klimatfrågor.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.