Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljöaktuellt och Sweco i unikt samarbete kring kommunrankningen

Publicerad: 18 juni 2014, 07:20

Nästa vecka kommer Miljöaktuellts årliga rankning av Sveriges kommuner. Nytt för i år är ett unikt samarbete med Sweco som erbjuder Sveriges kommuner en fördjupande rapport om statusen i miljö- och hållbarhetsarbetet.

Ämnen i artikeln:

Mikael SaloMiljöaktuellt

För sjätte året i rad rankar tidningen Miljöaktuellt samtliga Sveriges kommuner ur miljö- och hållbarhetsperspektiv. Rankingen bygger på många olika parametrar; en egen enkät med svarsfrekvens på 90 procent, ett flertal färska undersökningar och andra rankningar
Rankningen mäter aktiviteten inom miljö- och hållbarhetsområdet i en kommun – och speglar på så sätt engagemang och ambition i arbetet.

Resultatet presenteras den 25 juni kl 07.00 på www.kommunranking.se. Artiklar och analyser presenteras dels i i den tryckta tidningen som ges ut i samband med Almedalsveckan i Visby och online på www.miljoaktuellt.se. 

Nytt för i år är att Miljöaktuellt och Sweco inlett ett samarbete vad gäller fördjupande rapporter riktade mot Sveriges kommuner.
Bakgrunden är att Miljöaktuellts gedigna arbete har resulterat i en omfattande databas med statistik över kommunernas pågående hållbarhetsarbete och att det finns en efterfrågan i Sveriges kommuner att få en fördjupade och initierad bild av sitt miljö- och hållbarhetsarbete.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Sweco som är en av marknadens bästa miljö- och hållbarhetskonsulter. Vi också glada möjligheten att ge fördjupad nytta och kunskap till kommunerna som nu på ett enkelt sät kan skaffa sig en bättre bild över sitt eget miljöarbetet och få hjälp med en vass strategi framåt, säger Mikael Salo, chefredaktör på Miljöaktuellt.

I praktiken innebär samarbetet att Sweco i egenskap av fristående konsult getts rätten att analysera och sammanställa rapporter åt kommunerna baserat på statistiken i Miljöaktuellts databas. Miljöaktuellt tillhandahåller enbart statistik och underlag för att möjliggöra kvalitativa analyser.

Här finns mer information om hur en kommunrapport är utformad och hur den kan beställas.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev