Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Miljöcentrum ska göra Helsingborgarna klimatsmarta

Publicerad: 10 mars 2010, 12:29

Inom kort öppnar Helsingborgs kommun ett miljöcentrum. Där kan alla ställa frågor, diskutera klimatförändringar och få energitips. Ett mål för det nya centret är också att förmå fler att ställa bilen hemma.


Helsingborg blev rankad som 2009 års miljöbästa kommun i Miljöaktuellt. Nu fortsätter miljöarbetet och den 1 april öppnar Helsingbogs Miljöcentrum. Där samlar kommunen experter och kunskap från de olika förvaltningarna som arbetar med miljö- och energi. Miljöcentrumet ska ger svar på frågro från allmänheten och arbeta utåtriktat med att locka miljökongresser till staden, delta i mässor och ställa upp med föreläsare.

Foto: Albin Wahlgren/albinfoto.se

Ordförande in miljönämnden Lars Thunberg (kd) tror att alla helsingborgare vill göra staden miljövänligare.
– Vi har redan satsat på det genom bussfiler, nya cykelvägar och nya busskurer. Sedan handlar det om attitydfråga – att få helsingborgarna att använda allt detta, säger han till Helsingborgs Dagblad.

En av centrumets viktigaste uppgifter kommer att bli att övertala Helsingborgsborna att lämna bilen hemma och istället använda cykel, bussen eller tåget till staden. Projektet ska löpa över tre år. Om två år är det dags för den första utvärderingen.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.