Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljöchef sa upp sig i protest

Publicerad: 15 december 2011, 08:16

Vägrade verkställa dåligt miljöbeslut.


Ämnen i artikeln:

Bekämpningsmedel

Det är Sydnytt som i ett nyhetsinslag berättar om Richard Sandberg, chefen för Ystad-Österlenregionens miljöförbund, som fått nog av att politikerna som styr vill att äppelodlare ska få använda bekämpningsmedel på sina marker även i de fall då det rör sig om vattenskyddsområden.

Nu avgår han.

− Ja, det är i protest mot det. Det handlar om vårt dricksvatten och det är en väldigt viktig fråga, säger Richard Sandberg.

Sydnytt kunde redan i våras berätta att bekämpningsmedel hittats i olika vattendrag på Österlen. Men ändå beslutade den politiska majoriteten i Ystad-Österlenregionens miljöförbund att tillåta bekämpningsmedel hos äppelodlare i vattenskyddsområdena. Richard Sandberg vägrade då att verkställa beslutet och hotade med att avgå om inte besprutningen stoppades, och nu gör han alltså slag i saken.

I fredags kunde dock Sydnytt avslöja att länsstyrelsen upphäver det kritiserade tillståndet. Men fortfarande är det oklart om detta beslut kommer överklagas av den politiska majoriteten.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Bekämpningsmedel

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News