Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Miljöfiasko för Lars Ohly

Publicerad: 28 juni 2009, 18:04

Lars Ohly ägnade knappt tre minuter av trettio åt miljön i sitt partiledartal i Almedalen. Och på heta stolen i Kyrkans tält, där han skulle grillas i klimat- och miljöfrågor, dök han inte ens upp.


Ämnen i artikeln:

PolitikLars OhlyVänsterpartiet

Miljöfrågorna stod inte högt på dagordningen då Lars Ohly höll sitt partiledartal i Almedalen.  På de tre minuterna han inledningsvis ägnade åt miljö- och klimatfrågor, hann han prata sig varm för satsningar på förnybar energi, ökade investeringar på spårburen trafik och skattelättnader för sjöfarten.

I övrigt, de resterande drygt halvtimmeslånga talet, var det finanskris och arbetsrätt som gällde för Lars Ohly. Och så den för Almedalen sedvanliga politiska tuppfäktningen förstås.
– Om vi ska ha en industripolitik värd namnet måste vi ha en näringsminister värd namnet, var bara en av alla syrliga kommentarer i Lars Ohlys tal.

Lars Ohly framförde också hård kritik mot den moderatstyrda alliansen och dess politik.
– Den sittande regeringen kapitaliserar vinsterna och socialiserar förlusterna. Det är ohållbart. Vi måste öka det statliga ägandet.

I en färsk SIFO-undersökning visade det sig att Vänstern inte har folks förtroende i miljöfrågor. Av 1000 tillfrågade var det bara 1 procent som menade att Vänsterpartien klarade klimatfrågorna bäst. Som en jämförelse kan man säga att samma siffra för miljöpartiet var 44 procent. Om Lars Ohly vill få Vänsterpartiet att framstå som mer trovärdigt i miljöfrågorna måste han nog göra betydligt bättre ifrån sig än vad han gjorde i Almedalen.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.