Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag25.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Miljöfordon ska göra budfirman lönsam

Publicerad: 7 Februari 2006, 15:39

Miljöbilsvågen fortsätter. Speed Frakt, ett av Stockholms många budbilsföretag, blev nyligen klart med övergången till miljövänliga transporter. Alla bilar drivs nu med biogas eller etanol. – Vi upplever ett stort intresse bland potentiella kunder att skaffa sig ett miljöargument enbart genom att byta budfirma, säger vd Patrick Hagman.


Speed Frakt är ingen jätte på budbilsmarknaden men ett tydligt tecken i tiden på att stora som små företag måste köra miljöanpassat för att på sikt överleva.

En av de kunder som kräver miljöbilar är Designtorget.

– På Designtorget har vi hittat marknadsfördelar genom att tydliggöra för våra kunder att vi skickar alla bud med miljöbilar. Vi ser Speed Frakts satsning som ett bra exempel på en win-win situation eftersom även vi som kund kan dra fördel av den, säger Åsa Skoglund, inköpschef, på Designtorget i Stockholm.

Speed Frakt ägs av Patrick Hagman och två andra medarbetare. Företaget omsatta drygt 8 miljoner kronor förra året och räknar med att öka med 15-20 procent i år. Hittills har miljösatsningen inte inneburit något ekonomiskt klipp – det blev en liten förlust förra året.

– Förlusten berodde på stora investeringar i teknik och varumärkesvård. Nu är vär miljösatsning helt klar och alla budbilar utbytta och därför kan vi nu gå ut och marknadsföra det. Vi ser väldigt positivt på framtiden, säger Patrick Hagman.

Ett av argumenten för att anlita Speed Frakt är att företaget inte höjer priserna på grund av trängselskatten, av den enkla anledningen att bolaget inte behöver betala någon sådan skatt.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.